Google Maps-marketing: wat is het en hoe helpt het jouw zaak?

In het digitale tijdperk is het lokaliseren van jouw bedrijf net zo belangrijk als een online aanwezigheid hebben. Het Google Bedrijfsprofiel is een krachtige tool die jouw bedrijf kan helpen opvallen in de lokale markt, meer fysieke bezoekers aantrekt en de online zichtbaarheid vergroot. In dit artikel leggen we uit wat het Google Bedrijfsprofiel inhoudt en hoe het jouw bedrijf kan bevoordelen, gebruikmakend van eenvoudige termen die voor iedereen begrijpelijk zijn.

Begrijp het Google Bedrijfsprofiel

Stel je voor dat je op zoek bent naar een nabijgelegen koffieshop. Je pakt je telefoon en zoekt op Google naar "koffieshops in de buurt". Wat je ziet zijn de resultaten op een kaart die verschillende koffieshops in jouw omgeving toont. Deze resultaten worden beïnvloed door het Google Bedrijfsprofiel.

Het Google Bedrijfsprofiel houdt in dat je de online aanwezigheid van jouw bedrijf optimaliseert, zodat het verschijnt in deze lokale zoekresultaten. Het gaat erom ervoor te zorgen dat jouw bedrijf zichtbaar is wanneer iemand zoekt naar producten of diensten die jij aanbiedt in jouw regio.

De Google Bedrijfsprofiel Matrix

Laten we het Google Bedrijfsprofiel in eenvoudige punten uiteenzetten:

Lokale Bedrijfsvermeldingen

 • Wat is het: Een gedetailleerde online vermelding maken voor jouw bedrijf op Google.
 • Hoe helpt het: Maakt jouw bedrijf zichtbaar voor potentiële klanten die op zoek zijn naar jouw producten of diensten in de buurt.

Nauwkeurige Informatie

 • Wat is het: Ervoor zorgen dat jouw bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer en openingstijden nauwkeurig en up-to-date zijn.
 • Hoe helpt het: Bouwt vertrouwen op bij klanten en helpt Google om jouw bedrijf beter te begrijpen.

Beoordelingen en Waarderingen

 • Wat is het: Klanten aanmoedigen om beoordelingen en waarderingen voor jouw bedrijf op Google achter te laten.
 • Hoe helpt het: Positieve beoordelingen verbeteren jouw reputatie en trekken meer klanten aan. Google houdt ook rekening met beoordelingen voor rangschikking.

Foto's en Virtuele Rondleidingen

 • Wat is het: Hoogwaardige foto's en virtuele rondleidingen van jouw bedrijf toevoegen.
 • Hoe helpt het: Geeft potentiële klanten een kijkje in jouw aanbod, waardoor ze waarschijnlijker geneigd zijn om te bezoeken.

Lokale SEO

 • Wat is het: Jouw website en online inhoud optimaliseren voor lokale zoekwoorden.
 • Hoe helpt het: Verbeterd jouw kansen om te verschijnen in lokale zoekopdrachten, wat leidt tot meer lokaal verkeer.

Hoe Google Bedrijfsprofiel Jouw Bedrijf Bevoordeelt

 • Verhoogde Zichtbaarheid: Jouw bedrijf verschijnt op de kaart wanneer mensen lokaal zoeken, wat leidt tot meer exposure.
 • Fysiek Bezoek: Potentiële klanten kunnen gemakkelijk de route naar jouw fysieke locatie vinden, wat fysiek bezoek stimuleert.
 • Vertrouwen en Geloofwaardigheid: Nauwkeurige informatie, positieve beoordelingen en foto's bouwen vertrouwen op bij klanten.
 • Lokale SEO Voordeel: Betere lokale SEO betekent een grotere kans om te verschijnen in relevante zoekopdrachten.

Het Google Bedrijfsprofiel is een game-changer voor bedrijven die hun lokale doelgroep willen bereiken. Door de eenvoudige punten in dit artikel te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw bedrijf opvalt in lokale zoekopdrachten, meer klanten aantrekt en geloofwaardigheid opbouwt. Als je graag het potentieel van het Google Bedrijfsprofiel wilt benutten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor deskundige hulp die is afgestemd op de behoeften van jouw bedrijf.

Klaar om Jouw Lokale Aanwezigheid te Optimaliseren?

Als je klaar bent om het meeste uit het Google Bedrijfsprofiel te halen en de lokale zichtbaarheid van jouw bedrijf te vergroten, staan we voor je klaar! Neem contact met ons op voor persoonlijke begeleiding bij het optimaliseren van jouw Google Bedrijfsprofiel, het beheren van beoordelingen en het implementeren van effectieve lokale SEO-strategieën.

BOEK EEN GRATIS ORACLE-SESSIE
Je kunt ons vinden op sociale media