Hoe toegang verlenen aan je google analytics 4 account?

Google Analytics 4 (GA4) is een krachtige tool die waardevolle inzichten biedt in de prestaties van je website. Samenwerken met teamleden en belanghebbenden is essentieel om op data gebaseerde beslissingen te nemen en optimaal te profiteren van GA4. In deze stapsgewijze handleiding zullen we je door het proces leiden om anderen toegang te verlenen tot je GA4-account, zodat ze data kunnen verkennen en analyseren.

Stap 1: Log in op Google Analytics

Begin door de Google Analytics-website (analytics.google.com) te bezoeken en in te loggen met je Google-accountgegevens. Zorg ervoor dat je administratieve toegang hebt tot het GA4-account dat je wilt beheren.

Stap 2: Ga naar de Beheerdersinstellingen

Zodra je bent ingelogd, zie je de startpagina met verschillende opties aan de linkerkant. Zoek en klik op de optie "Beheerder" in de linkerbenedenhoek. Dit brengt je naar de beheerdersinstellingen, waar je toegang tot het account kunt beheren.

Stap 3: Ga naar Accounttoegangsbeheer

In de beheerdersinstellingen vind je twee opties voor toegangsbeheer: "Accounttoegangsbeheer" en "Eigendomstoegangsbeheer." Klik op "Accounttoegangsbeheer", want hiermee kun je toegang verlenen tot het volledige GA4-account.

Opmerking: "Eigendomstoegangsbeheer" is relevant als je meerdere websites hebt binnen één GA4-account en je toegang wilt verlenen tot een specifiek websiteprofiel zonder toegang te geven tot het hele account.

Stap 4: Voeg nieuwe gebruikers toe

In het gedeelte "Accounttoegangsbeheer" zie je een lijst met huidige gebruikers die toegang hebben tot je GA4-account. Om een nieuwe gebruiker toe te voegen, klik je op het blauwe pluspictogram rechtsboven op de pagina. Dit opent een formulier om nieuwe gebruikers toe te voegen.

Stap 5: Geef e-mailadressen op

Typ de e-mailadressen van de personen aan wie je toegang wilt verlenen. Je kunt meerdere e-mailadressen toevoegen, gescheiden door komma's. Zorg ervoor dat het selectievakje "Nieuwe gebruikers op de hoogte brengen via e-mail" is aangevinkt, want hiermee wordt automatisch een uitnodiging naar de toegevoegde gebruikers verzonden.

Stap 6: Kies gebruikersrollen

Selecteer de juiste rol voor elke gebruiker. GA4 biedt drie gebruikersrollen:

  • Beheerder: Beheerders hebben volledige toegang tot het account en kunnen andere gebruikers toevoegen.
  • Samenwerker: Samenwerkers kunnen de meeste functies gebruiken, maar ze kunnen geen gebruikers beheren.
  • Lezen en analyseren: Gebruikers met deze rol hebben alleen-lezen toegang om rapporten en gegevens te bekijken.

Stap 7: Bevestig en voeg gebruikers toe

Controleer de e-mailadressen en gebruikersrollen die je hebt geselecteerd. Zodra je er zeker van bent dat alles juist is, klik je op de blauwe knop "Toevoegen" in de rechterbovenhoek. Dit start het proces om toegang te verlenen aan de toegevoegde gebruikers.

Stap 8: Gebruikers accepteren de uitnodiging

De uitgenodigde gebruikers ontvangen een e-mailuitnodiging om lid te worden van je GA4-account. Ze moeten een persoonlijk Google-account hebben om de uitnodiging te accepteren. Instrueer hen om op de uitnodigingslink te klikken en in te loggen met hun Google-inloggegevens.

Nadat ze zijn ingelogd, krijgen de uitgenodigde gebruikers toegang tot je GA4-account. Ze kunnen nu rapporten verkennen, gegevens analyseren en bijdragen aan beslissingen op basis van gegevens.

Het verlenen van toegang tot je Google Analytics 4-account is een eenvoudig proces dat je team in staat stelt om effectief samen te werken en weloverwogen beslissingen te nemen op basis van gegevens over de prestaties van je website. Door de stappen in deze handleiding te volgen, kun je gemakkelijk de kracht van GA4 delen met je collega's en belanghebbenden, waardoor het succes van je website en je online inspanningen wordt vergroot. Als je hulp nodig hebt bij het configureren van het Google Analytics-account van je website, overweeg dan om samen te werken met Create Your Matrix. Onze deskundige medewerkers zullen u helpen het volledige potentieel van Analytics te benutten en uw online inspanningen naar een hoger niveau te tillen. Begin vandaag nog door contact met ons op te nemen!

BOEK EEN GRATIS ORACLE-SESSIE
Je kunt ons vinden op sociale media