Hoe toegang verlenen aan je google bedrijfsprofiel?

Het Google Bedrijfsprofiel is een krachtige tool waarmee bedrijven hun informatie kunnen tonen op Google Zoeken en Maps. Het biedt essentiële gegevens zoals het adres, telefoonnummer, openingstijden en klantrecensies. Om optimaal gebruik te maken van je Google Bedrijfsprofiel, is het belangrijk om toegang te verlenen aan teamleden of marketingbureaus die kunnen helpen bij het beheren en optimaliseren van je vermelding. In deze uitgebreide handleiding zullen we je stap voor stap door het proces leiden om toegang te verlenen aan je Google Bedrijfsprofiel, waardoor je effectief kunt samenwerken en je online aanwezigheid kunt versterken.

Stap 1: Log in op het Google Bedrijfsprofiel

Om te beginnen, ga naar de website van het Google Bedrijfsprofiel (google.com/business) en log in met je Google-account. Zorg ervoor dat je administratieve toegang hebt tot het Google Bedrijfsprofiel dat je wilt beheren.

Stap 2: Ga naar het gedeelte "Gebruikers"

Na het inloggen kom je op het dashboard van het Google Bedrijfsprofiel. Aan de linkerkant van het scherm klik je op "Gebruikers" om toegang te krijgen tot het gedeelte waar je gebruikersbeheer kunt regelen.

Stap 3: Voeg nieuwe gebruikers toe

In het gedeelte "Gebruikers" zie je een lijst met huidige gebruikers die toegang hebben tot je Google Bedrijfsprofiel. Om een nieuwe gebruiker toe te voegen, klik je op de blauwe knop "Nieuwe gebruikers uitnodigen".

Stap 4: Voer het e-mailadres van de gebruiker in

Er verschijnt een pop-upvenster waarin je het e-mailadres moet invoeren van de gebruiker aan wie je toegang wilt verlenen. Je kunt meerdere e-mailadressen toevoegen, gescheiden door komma's indien nodig.

Stap 5: Kies de rol van de gebruiker

Vervolgens moet je de rol kiezen voor de gebruiker. Google Mijn Bedrijf biedt drie verschillende rollen:

  • Eigenaar: Eigenaren hebben volledige controle over het profiel en kunnen andere gebruikers toevoegen of verwijderen.
  • Manager: Managers hebben toegang tot de meeste functies, maar ze kunnen geen gebruikersbeheer doen.
  • Locatiebeheerder: Locatiebeheerders hebben beperkte toegang en kunnen alleen wijzigingen aanbrengen in specifieke bedrijfslocaties binnen een grotere organisatie.

Stap 6: Verstuur de uitnodiging

Na het kiezen van de rol van de gebruiker en het controleren van de e-mailadressen, klik je op de blauwe knop "Uitnodigen" om de uitnodiging naar de nieuwe gebruiker te sturen.

Stap 7: Gebruiker accepteert de uitnodiging

De uitgenodigde gebruiker ontvangt een e-mailmelding met een uitnodiging om het Google Bedrijfsprofiel te beheren. Ze moeten een Google-account hebben om de uitnodiging te accepteren. Zodra ze op de uitnodigingslink klikken en inloggen met hun Google-account, krijgen ze toegang tot het profiel.

Stap 8: Beheer en samenwerking

Met de succesvol toegevoegde nieuwe gebruiker aan je Google Bedrijfsprofiel, kunnen ze nu bijdragen aan het beheren van de informatie, het reageren op klantrecensies en het bijwerken van bedrijfsgegevens. Effectieve samenwerking zorgt ervoor dat je profiel up-to-date blijft en accurate informatie biedt aan potentiële klanten.

Het onderhouden van een geoptimaliseerd en up-to-date Google Bedrijfsprofiel is essentieel voor het aantrekken van lokale klanten en het verbeteren van je online zichtbaarheid. Door samen te werken met Create Your Matrix kun je de prestaties van je Google Bedrijfsprofiel verder verbeteren, zodat je bedrijf de aandacht krijgt die het verdient en meer klanten aantrekt. Begin vandaag nog met ons en til je online aanwezigheid naar nieuwe hoogten!

BOEK EEN GRATIS ORACLE-SESSIE
Je kunt ons vinden op sociale media