Hoe toegang verlenen aan je Google Tag Manager-account?

Google Tag Manager is een krachtige tool die het proces van het toevoegen en beheren van tags op websites vereenvoudigt, zoals trackingcodes en scripts. Het verlenen van toegang tot je Google Tag Manager-account is essentieel voor effectieve samenwerking met teamleden of marketingbureaus. In deze stapsgewijze handleiding zullen we je door het proces leiden om toegang te verlenen tot je Google Tag Manager-account, zodat je naadloos kunt samenwerken en de trackingmogelijkheden kunt verbeteren.

Stap 1: Log in op Google Tag Manager

Begin door de Google Tag Manager-website (tagmanager.google.com) te bezoeken en in te loggen met je Google-accountgegevens. Zorg ervoor dat je administratieve toegang hebt tot het Google Tag Manager-account dat je wilt beheren.

Stap 2: Ga naar het gedeelte "Beheerder"

Na het inloggen kom je op het Google Tag Manager-dashboard terecht. Zoek de optie "Beheerder" rechtsboven op de pagina. Klik erop om toegang te krijgen tot de beheerinstellingen.

Stap 3: Navigeer naar "Accountmachtigingen"

In het gedeelte "Beheerder" vind je verschillende opties. Zoek naar "Accountmachtigingen" en klik erop om de toegang tot je Google Tag Manager-account te beheren.

Stap 4: Voeg een nieuwe gebruiker toe

Op de pagina "Accountmachtigingen" zie je een lijst met gebruikers die al toegang hebben tot je account. Om een nieuwe gebruiker toe te voegen, klik je op de blauwe knop "+ Nieuw".

Stap 5: Voer het e-mailadres van de gebruiker in

Er verschijnt een pop-upvenster waarin je het e-mailadres van de gebruiker moet invoeren aan wie je toegang wilt verlenen. Je kunt meerdere e-mailadressen toevoegen, gescheiden door komma's indien nodig.

Stap 6: Kies het machtigingsniveau voor de gebruiker

Vervolgens moet je het machtigingsniveau voor de gebruiker kiezen. Google Tag Manager biedt drie verschillende machtigingsniveaus:

  • Accountbeheerder: Accountbeheerders hebben volledige controle over het account, inclusief de mogelijkheid om andere gebruikers toe te voegen of te verwijderen.
  • Containerbeheerder: Containerbeheerders kunnen tags, triggers en variabelen beheren binnen specifieke containers, maar ze kunnen de toegang van gebruikers niet beheren.
  • Containerlezen: Gebruikers met leestoegang voor een container kunnen de tags, triggers en variabelen binnen specifieke containers bekijken, maar kunnen geen wijzigingen aanbrengen.

Stap 7: Vink het vakje naast "Beheerder" aan en klik op "Alles instellen"

Om de gebruiker volledige controle te geven over het Google Tag Manager-account, vink je het vakje naast "Beheerder" aan. Klik vervolgens op de knop "Alles instellen" om het machtigingsniveau "Beheerder" toe te passen.

Stap 8: Klik op het vakje naast "Publiceren" en klik op "Klaar"

Klik vervolgens op het vakje naast "Publiceren" om de nieuwe gebruiker wijzigingen te laten publiceren in Google Tag Manager. Nadat je deze selectie hebt gemaakt, klik je op de knop "Klaar" om de wijzigingen op te slaan.

Stap 9: Bevestig en verzend de uitnodiging

Na het selecteren van het machtigingsniveau van de gebruiker en het controleren van de e-mailadressen, klik je op de knop "Uitnodigen" om de uitnodiging naar de nieuwe gebruiker te verzenden.

Stap 10: Gebruiker accepteert de uitnodiging

De uitgenodigde gebruiker ontvangt een e-mailmelding met een uitnodiging om toegang te krijgen tot je Google Tag Manager-account. Ze moeten een Google-account hebben om de uitnodiging te accepteren. Zodra ze op de uitnodigingslink klikken en inloggen met hun Google-account, krijgen ze toegang tot het account.

Stap 11: Samenwerken en tracking verbeteren

Met de succesvol toegevoegde nieuwe gebruiker aan je Google Tag Manager-account kunnen ze nu bijdragen aan het beheren en implementeren van tracking-tags. Effectieve samenwerking zorgt voor nauwkeurige tracking van website-activiteiten en levert waardevolle gegevens op voor marketing- en optimalisatiedoeleinden.

Toegang verlenen aan je Google Tag Manager-account is essentieel voor effectieve samenwerking en nauwkeurige tracking van website-activiteiten. Door de stappen in deze handleiding te volgen, kun je eenvoudig teamleden of marketingbureaus toevoegen om samen te werken aan het beheer van tags en het verbeteren van gegevensverzameling. Het samenwerken met Create Your Matrix kan je trackingmogelijkheden verder verbeteren via geavanceerde tag-implementatie en op maat gemaakte oplossingen. Geef je bedrijf meer inzicht in gegevens door samen te werken met Create Your Matrix voor je Google Tag Manager-behoeften. Begin vandaag nog met het optimaliseren van de tracking van je website en maximaliseer je marketinginspanningen!

BOEK EEN GRATIS ORACLE-SESSIE
Je kunt ons vinden op sociale media